Één-Tweetje

Één-Tweetje

Hoe maak ik de ronde “Één-Tweetje”?

Zoals aangegeven bestaat de ronde Één-Tweetje uit 5 verschillende onderwerpen. Over elk onderwerp worden twee vragen gesteld. Ieder onderwerp is hierin mogelijk en geeft je dus veel vrijheid om te zoeken naar leuke en interessante pubquiz vragen. Wij zoeken altijd eerst de onderwerpen uit. In dit geval doen we de onderwerpen: Herman Brood en Rusland.

Per onderwerp gaan we nu een tweetal vragen bedenken.

Onderwerp: Herman Brood

Vraag 1: Herman Brood zijn bijnaam was “Rock ‘n’ roll junkie”. Bekende nummer van hem waren onder andere ‘’Never be Clever’’ en ‘’Saturday Night’’. Helaas pleegde hij op 11 juli 2001 zelfmoord door van een hotelgebouw af te springen. Wat was de naam van dit hotel?

Klik hier voor antwoord
Hilton Hotel

Vraag 2: Herman brood liet na zijn dood twee dochters en een zoon na. Een van deze twee dochters blijkt niet een echte dochter van hem te zijn. Deze stiefdochter, die nog wel de naam ‘’Brood’’ draagt, is tegenwoordig actrice, presentatrice en zangeres. Wat is haar naam?

Klik hier voor antwoord
Holly Mae Brood

Onderwerp: Rusland

Vraag 1: Dat Rusland een groot land is, is algemeen bekend. Het land strekt zich uit over de continenten Europa en Azië. Rusland is ook het land met de meeste tijdzones ter wereld. Hoeveel zijn dit er?

Klik hier voor antwoord
11

Vraag 2: Sinds mei 2012 is Vladimir Poetin begonnen aan zijn tweede termijn als president van Rusland. Poetin was namelijk van het jaar 1999 tot en met het jaar 2008 al een president van het land. Tussen deze twee termijnen was er een andere Rus de president van het land. Weten jullie zijn naam nog?

Klik hier voor antwoord
Dmitri Medvedev

Soms is het moeilijk om tien vragen te bedenken over een thema of onderwerp. Doordat je in deze ronde de vragen per onderwerp kleiner maakt, maak je het jezelf een stuk makkelijker om vragen te bedenken. Daarnaast is het ook gewoon een hele leuke ronde om te spelen, omdat de onderwerpen heel breed zijn en snel wisselen. Door het toevoegen van deze ronde help je jezelf een handje en voeg je snel en makkelijk spelplezier toe aan jouw pubquiz!