Pubquiz vragen

Pubquiz vragen

Op deze pagina hebben we alles uitgelicht wat met pubquiz en pubquiz vragen te maken heeft. Vanuit hier kan je onze kant en klare quizzen kopen, een maatwerk quiz aanvragen of alle informatie over pubquiz maken en organiseren vinden.

Pubquiz vragen

Quizt pubquiz thema’s

Quizt heeft een breed assortiment met diverse kant en klare pubquizzen. Ga jij binnenkort zelf een pubquiz spelen? Dan zijn onze algemene quizzen daar zeker geschikt voor. In de algemene quizzen komen allerlei pubquiz vragen voorbij over uiteenlopende onderwerpen. Wil je toch liever een pubquiz spelen met een vast thema, zoals voetbal, sport of muziek? Of misschien een quiz om met de hele familie (inclusief kinderen) te spelen? Kijk dan snel bij een van onze thema quizzen. Al onze kant en klare pubquizzen zijn met één druk op de knop in je bezit en kunnen gelijk gespeeld worden! Onze kant en klare quizzen, voorzien van uiteenlopende quizvragen, staan garant voor minimaal 2 uur spelplezier!

Pubquiz op maat bestellen?

maatwerk pubquiz vragen

Heb je zelf quiz thema’s die je in bepaalde quizvragen graag terug wilt zien? Of heb je een aantal rondes die zeker niet mogen ontbreken in de quiz? Dan kan Quizt een quiz op maat voor je maken!
Ons ervaren team kan van elk onderwerp een fantastische op maat pubquiz, geheel naar eigen wens, produceren. Niks is gek genoeg! Het concept is heel simpel. Jij levert de onderwerpen aan en wij vertalen dit naar leuke quizvragen. De quiz op maat is onder andere erg leuk voor bedrijven of sportverenigingen, waarbij er vragen van je eigen organisatie voorbij komen.

Pubquiz met quizmaster?

pubquiz met quizmaster

Wil je een pubquiz organiseren? Dan zit je bij Quizt goed!
Wij komen graag met ons ervaren team op jouw locatie om een volledige pubquiz te verzorgen.
Met onze quizmaster, wetenswaardige vragen en eigen apparatuur regelen we alles van A tot Z voor jouw bedrijf, vereniging of organisatie. Ook organiseren we pubquizzen voor kleinere samenstellingen, zoals families en vriendengroepen. Kijk nu naar wat wij jou te bieden hebben of neem eens contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen.

Gratis pubquiz

Gratis mini pubquiz!

Benieuwd hoe onze quiz eruit ziet?
Wij hebben speciaal een quiz gemaakt om jou een inzicht te geven. Bestel en ontvang het gelijk in je mailbox. Antwoorden worden daarna in een aparte e-mail gestuurd.

Quizvragen

Quizvragen zijn er in vele soorten en maten. In principe kan iedereen een pubquiz maken, het kost alleen wat moeite en je moet natuurlijk de juiste vragen weten te verzinnen. De kunst van een goede pubquiz maken is de moeilijkheidsgraad. De pubquiz vragen moeten niet te moeilijk zijn, maar ook zeker niet te makkelijk. Daarnaast moeten de vragen goed geformuleerd zijn en dat ze herkenbaar zijn voor de mensen die meedoen aan de quiz. Wij houden bij het maken van een pubquiz op maat altijd rekening met onze doelgroep. Wat is het niveau van de doelgroep? Welke interesses hebben onze doelgroep? Aan de hand van deze vragen stellen we onze pubquiz vragen altijd zorgvuldig samen. Om zo voor iedereen een fantastische pubquiz neer te zetten.

Algemene kant en klare quizzen uitgelicht

Tips om leuke pubquiz vragen te verzinnen voor een pubquiz

Wat zijn de interesses van je doelgroep?

De interesses van de doelgroep zijn van groot belang om een leuke pubquiz te maken. Als jij bijvoorbeeld allemaal vragen over de koude oorlog gaat stellen en niemand vindt dit interessant, dan zal je de aandacht tijdens de pubquiz snel kwijtraken. Tenzij het natuurlijk een groep geschiedenisstudenten is die dit onderwerp enorm intrigeert. Daarom is het belangrijk om de interesses van je doelgroep te achterhalen. Wanneer je een quiz organiseert voor vrienden of familie zal je hun interesses waarschijnlijk al weten. Zet deze onderwerpen dan voor jezelf op een rijtje, voordat je begint met het maken van een pubquiz. Zijn de interesses van jouw doelgroep onbekend en kun je dit niet snel achthalen? Zoek dan naar algemene onderwerpen. Zorg dat je niet teveel themarondes maakt. Dit kun je makkelijk oplossen door bijvoorbeeld een ‘’Gemene Deler ronde’’ of een ‘’Één-Tweetje ronde’’ te maken. In deze rondes kun je vragen stellen over allemaal verschillende onderwerpen en zit je niet vast aan één specifiek thema.

Wat is het niveau van je doelgroep?

De volgende stap is het achterhalen van wat het niveau is van de mensen waar je de quiz voor gaat maken. Aan de hand hiervan kun je de vragen makkelijk of moeilijk maken. Eigenlijk is deze stap altijd lastig te bepalen. Geen enkel persoon beschikt over dezelfde kennis. Dit maakt een pubquiz juist leuk en speciaal. Er zijn altijd mensen die alles weten van muziek, terwijl de ander al moeite heeft met het raden van het deuntje van ‘’Mieke heeft een lammetje’’. Of er zijn mensen die zonder moeite de hoofdsteden opnoemen van de meest onbekendste landen ter wereld en de ander kent amper de hoofdsteden van onze eigen provincies. Probeer daarom te wisselen met de onderwerpen en te variëren met het niveau van de vragen.

Hoe verzin je goede pubquiz vragen?

Het verzinnen van goede vragen is niet altijd even makkelijk. Soms heb je gewoon even geen inspiratie om op een leuke vraag te komen, dat gevoel kennen wij maar al te goed. Gelukkig hebben wij een aantal tips die jou hierbij kunnen helpen.

1. Breng de interesse in kaart

Heb je de interesses al vastgesteld van je doelgroep? Top! Zo niet? Ook geen probleem.
Zoek informatie op over het gewenste onderwerp. Er is natuurlijk tal aan informatie te vinden over jouw onderwerp. Daarom is het verstandig om per vraag het onderwerp verder te specificeren of kleiner te maken. Onderwerp: Aardrijkskunde, Kleiner maken: Aardrijkskunde -> Afrika -> Bergen.
Nu nog een leuke vraag bedenken. Wij baseren bijna altijd een vraag op basis van het antwoord.

Voorbeeld: Quizt organiseert een pubquiz voor de plaatselijke voetbalvereniging. Je raadt het al, hun interesse is natuurlijk voetbal. Als we in Google het woord “voetbal”  typen krijgen we uiteraard aardig wat pagina’s over voetbal te zien. We maken het onderwerp kleiner. Voetbal -> Nederlands Elftal -> Doelpuntenmakers. Op basis hiervan krijgen we een lijst met alle doelpuntenmakers in de geschiedenis van het Nederlands Elftal. Bovenaan deze lijst zien we staan Robin van Persie. Nu zou een van de eerste vragen zijn die je kunt stellen: Welke speler heeft maar liefst 50 doelpunten gescoord voor het Nederlands Elftal en is hiermee topscorer aller tijden?

Klik hier voor antwoord
Robin van Persie

2. Pubquiz vragen aanpassen naar het niveau van de doelgroep

Vragen kunnen op allerlei manier gesteld worden. Op het moment dat je een leuke vraag hebt bedacht kun je deze ook anders vorm geven. Op basis hiervan kun je de vraag ook aanpassen naar het niveau van je doelgroep door deze makkelijker of juist moeilijker te maken.

Voorbeeld: We borduren even voort op de vraag uit stap 1. Deze vraag geven wij de categorie gemiddeld. We laten nu zien hoe wij de vraag makkelijker en moeilijker zouden maken.

Gemiddelde vraag:
Welke speler heeft maar liefst 50 doelpunten gescoord voor het Nederlands Elftal en is hiermee topscorer aller tijden?

Klik hier voor antwoord
Robin van Persie

Makkelijke vraag:
Robin van Persie heeft 50 doelpunten gescoord en is hiermee topscorer aller tijden van zijn land. Voor welk land heeft hij deze doelpunten gescoord?

Klik hier voor antwoord
Nederland

Moeilijke vraag:
Robin van Persie is topscorer aller tijden van Nederland. Maar hoeveel doelpunten heeft hij eigenlijk gemaakt voor het Nederlands Elftal?

Klik hier voor antwoord
50 doelpunten

Op deze manier maak je op basis van één specifiek onderwerp gelijk drie verschillende vragen. Nu is het natuurlijk niet leuk om drie vragen achter elkaar te stellen over Robin van Persie, maar zo kun je wel makkelijker spelen met het niveau en de interesse van je doelgroep.

3. Maak een plaatjesronde

Een plaatjesronde mag natuurlijk niet ontbreken in de pubquiz. Je kunt ervoor kiezen om hiervoor één thema te gebruiken, bijvoorbeeld: Bekende bruggen of voormalige presidenten van de Verenigde Staten. Dit maakt het vinden van geschikte foto’s wel makkelijker, aangezien je maar op één onderwerp hoeft te zoeken en hiermee gelijk de gewenste resultaten krijgt. Een andere optie is om een goede mix samen te stellen met verschillende onderwerpen. Bij onze quizzen noemen we het de Trivia Plaatjesronde. Denk hierbij aan acteurs, films of series, bekende sporters, vlaggen, merk en type auto’s, jeugdfoto’s van bekende Nederlanders, Een bijzondere gebeurtenis die heeft plaatsgevonden in een specifiek jaartal of de naam van een schilderij. De mogelijkheden hierin zijn onbeperkt. De trivia fotoronde doet het bij ons in ieder geval altijd erg goed!

4. Maak een leuke muziekronde

De meeste pubquizzers worden enorm enthousiast van een goede muziekronde. Wij kennen zelfs quizzers die de quiz niet geslaagd vinden als deze niet voldoet aan hun eisen. De muziekronde is een erg belangrijke ronde om rekening mee te houden dus. Maar hoe maak je een goede muziekronde? Dit is voor iedereen weer anders natuurlijk. De ene houdt van jaren 80 muziek, de andere van hardrock en weer een andere van Nederlandstalige muziek. Eigenlijk kun je het dus bijna nooit goed doen voor iedereen. Wij vinden het altijd belangrijk dat er een goede mix is tussen een aantal soorten muziekstijlen. Hiervoor houden wij vaak het volgende aan tijdens onze quizzen op locatie.

 • 2 Nederlandstalige nummers.
  Voorbeeld: Bløf  – Harder dan ik hebben kan
 • 2 muzieknummers die op het moment van maken van de quiz populair zijn.
  Voorbeeld: Claude – Ladada (Mon Dernier Mot)
 • 2 80’s nummers
  Voorbeeld: Tracy Chapman – Fast Car
 • 1 rap nummer
  Voorbeeld: Tupac – Changes
 • 1 Golden Oldies
  Voorbeeld: Tom Jones – It’s Not Unusual
 • 1 90’s nummer.
  Voorbeeld: Gala – Freed From Deisre
 • 1 zero’s nummer
  Voorbeeld: Anouk – Girl

Als je bovenstaande formule aanhoudt, dan zit er vaak voor ieder muziekliefhebber wel een nummer uit hun favoriete genre bij. Mocht je van te voren weten welke muziekstijl jouw doelgroep leuk vindt, dan stel je hier natuurlijk wat meer leuke vragen over!

Andere leuke tips om een muziekronde vorm te geven:
 • Speel alleen de intro’s af van wereldberoemde muzieknummers.
  Is de muziekkennis van jouw doelgroep gevorderd, maak dan een leuke muziekronde met alleen intro’s. Hierbij krijgen ze alleen de instrumenten van het nummer te horen. Stop het nummer net voordat de artiest of band begint met zingen. Echte muziekkenners weten de titel en artiest al bij het horen van het eerste deuntje! Extra leuk om even hun kennis te prikkelen. Leuke nummers hiervoor zijn bijvoorbeeld: Golden Earring – Radar Love & Survivor – Eye of the Tiger.
 • Pas de snelheid van het muzieknummer aan.
  Door het nummer sneller of slomer af te laten spelen wordt de moeilijkheidsgraad ook verhoogt. Doe dit wel met bekende nummers, anders is het voor sommigen niet meer bij te houden.
 • Speel het nummer achterste voren af.
  Ook hiermee wordt de moeilijkheidsgraad aanzienlijk verhoogt. Je zou denken dat het bijna onmogelijk is om het nummer nu nog goed te raden, maar over het algemeen gaat de meesten dit nog goed af!

Waarom je eigenlijk niet zelf pubquiz vragen moet maken?

Wij maken natuurlijk pubquizzen omdat we het leuk vinden. Onze families en vrienden maken hier dan ook graag gretig gebruik van. Alhoewel wij het fantastisch vinden om een leuke pubquiz te maken en te presenteren, doen we dit ook wel eens met frisse tegenzin. En dit heeft maar één belangrijke reden: Je kan zelf nóóit meedoen met de pubquiz! Aangezien jij de vragen en antwoorden hebt gemaakt. Op het moment dat iedereen druk aan het discussiëren is en bijna ruzie krijgt over wat het juiste antwoord nou is, kun je wel eens het gevoel krijgen dat je al het plezier misloopt. Maar uiteindelijk wordt jouw inzet altijd gewaardeerd, zolang iedereen maar een leuke tijd heeft gehad!

Mocht je nou na deze tips denken; het maken van een pubquiz is mij veel te veel werk. Dan helpt QUIZT jou uiteraard graag uit de brand. Koop dan een van onze kant en klare pubquizzen en bespaar zo al de moeite van het bedenken van leuke vragen. En dan natuurlijk het belangrijkste: Zo kun je uiteraard zelf meedoen aan de pubquiz!