Pubquiz

Pubquiz

Het spelen van een pubquiz is populairder dan ooit. Zo wordt het van origine veel gespeeld in kroegen, maar passeert de pubquiz ook regelmatig de revue in de Nederlandse woonkamers. Vandaag de dag is een pubquiz namelijk ook leuk om te spelen thuis vanaf de bank, met familie of vrienden. Maar wat is een pubquiz nou precies? Waar komt het vandaan? Welke pubquiz vormen zijn er allemaal? En hoe speel of organiseer je een pubquiz? Op al deze vragen geeft Quizt je hieronder een antwoord voorzien van een complete uitleg.

Gelijk naar onze kant en klare of maatwerk quizzen? Of heb je een quizmaster nodig?

Pubquiz vragen

De naam pubquiz hoor je vandaag de dag overal voorbij komen. In iedere (grote) stad van Nederland wordt wekelijks wel eens een pubquiz gespeeld. Maar wat is een pubquiz nou eigenlijk en waar komt het vandaan? Quizt geeft antwoord.

Hoe is de Pubquiz ontstaan?

De pubquiz is overgewaaid uit de Engelstalige landen. Zoals de naam al doet vermoeden wordt een pubquiz van oorsprong in een café gespeeld. Middels het organiseren van een pubquiz, proberen café eigenaren op dagen dat het normaal gesproken minder druk is in de horeca, toch nog hun café vol te krijgen. En dat slaat aan, ook in Nederland! Want wekelijks bezoeken duizenden mensen wel ergens een pubquiz. Gelukkig zijn we tegenwoordig niet afhankelijk van een café om een pubquiz te spelen. Dit wordt inmiddels op iedere locatie wel gespeeld. Thuis in de woonkamer, in de kantine van de voetbalvereniging, in je vakantiehuis of in een kerk. We zien alle soorten locaties voorbij komen. En daarnaast kan iedereen meedoen aan een pubquiz. Dat maakt een pubquiz nou juist zo leuk, het verbindt!

Wat is een pubquiz?

Nu je weet waar een pubquiz vandaan komt, gaan we door met wat een pubquiz nou precies in houdt. Je kunt je vaak als team opgeven voor een pubquiz. Je speelt dus met jouw eigen samengestelde team tegen andere teams. Tijdens de pubquiz stelt een quizmaster vragen aan de hele zaal. In goed overleg met elkaar ga je proberen alle vragen goed te beantwoorden. Een pubquiz bestaat uit een aantal rondes. Meestal zijn dit 8, 9 of 10 rondes. Iedere ronde zal vaak een ander onderwerp hebben. Veel voorkomende onderwerpen zijn de muziekronde, de fotoronde, de algemene kennis ronde en de actualiteitenronde. Iedere ronde bestaat uit 10 vragen. Door deze vragen goed te beantwoorden kun je punten verdienen. Het is mooi om een team samen te stellen, waarin iedere speler kennis heeft van een specifiek onderwerp. Heeft jouw team aan het einde van de pubquiz de meeste punten? Dan heeft jouw team gewonnen!

pubquiz in een kroeg

Pubquiz laten organiseren

Lijkt het je leuk om zelf eens mee te doen aan een pubquiz en wil je dit voor je vrienden, collega’s, familie, sportclub of bedrijf organiseren? Quizt kan je hierbij helpen! Met ons ervaren team komen we op jouw locatie en organiseren we een complete pubquiz!
Ik wil een pubquiz laten organiseren door Quizt.

Pubquiz laten maken

Wil je de presentatie van de pubquiz liever in eigen beheer hebben, maar geen tijd om zelf de vragen te bedenken? Ook daar heeft Quizt een oplossing voor. Onze quizmasters maken graag een quiz op maat, specifiek naar jouw wensen. Jij levert bij ons jouw onderwerpen en thema’s aan en dan gaat Quizt voor je aan de slag. Wij zorgen ervoor dat jouw pubquiz op de gewenste datum voor je klaar ligt!

Kant en klare pubquiz kopen

Wil je een pubquiz organiseren en deze zelf presenteren? En heb je verder geen speciale wensen qua onderwerpen en thema’s die tijdens de pubquiz voorbij moeten komen? Dan ben je bij Quizt aan het goede adres! In ons pubquiz assortiment tref je genoeg kant en klare pubquizzen aan. Neem eens een kijkje tussen onze algemene kennis quizzen, familiequizzen, muziekquizzen, sportquizzen en voetbalquizzen. Voor iedere doelgroep is er wel een geschikte pubquiz te vinden!

Pubquiz zelf organiseren

Het is natuurlijk ook mogelijk om het heft in eigen handen te nemen en een pubquiz helemaal zelf te organiseren. Super leuk! Dat vinden wij namelijk ook. Quizt wil je hier ook een handje mee op weg helpen en daarom hebben wij een aantal tips voor jullie samengesteld.

Ik wil zelf een pubquiz organiseren

pubquiz organiseren
Pubquiz thema

Pubquiz thema’s

Wat zijn leuke pubquiz thema’s? Houd jij het altijd bij de standaard thema’s, zoals: Aardrijkskunde, geschiedenis en sport? Of ben je iemand die houdt van meer uitdagende thema’s en altijd zoekende naar leuke rondes om te spelen tijdens een pubquiz. Wij hebben onze leukste thema’s voor je beschreven!

Pubquiz Thema’s

Pubquiz vragen bedenken

Het bedenken van goede pubquiz vragen blijft altijd lastig. Welke pubquiz vragen zijn interessant voor je doelgroep? En hoe kun je het beste je pubquiz vragen formuleren? Zijn mijn pubquiz vragen niet te moeilijk of te makkelijk voor mijn doelgroep? Dit zijn zomaar wat vragen die voorbij komen tijdens het bedenken van goede pubquiz vragen. Quizt heeft speciaal voor jou een aantal tips op een rijtje gezet!

Pubquiz vragen

pubquiz vragen bedenken
pubquiz presenteren

Presenteren van een pubquiz

Hoe presenteer ik mijn pubquiz? Welke dingen moet je juist doen en wat kan je beter achterwege laten? Een goede pubquiz begint bij een goede presentatie. Wil je weten hoe wij een pubquiz presenteren? Quizt heeft een aantal tips voor je op een rijtje gezet!

Hoe presenteer ik een pubquiz?

Leuke teamnamen voor een pubquiz

Zeker niet onbelangrijk voor een pubquiz. Leuke teamnamen! Dit is toch altijd de eerste stap om een succesvol pubquiz team te creëren. Maar wat is nou een leuke teamnaam? Quizt heeft een aantal lijstjes gemaakt met de 10 leukste teamnamen per onderwerp. Je mag ook je eigen teamnaam insturen als je van mening bent dat deze in onze top 10 thuis hoort!

Check hier de leuke teamnamen

pubquiz teamnamen

Gratis quiz uitproberen

Om je alvast in de stemming te laten komen heeft Quizt speciaal voor jou het volgende bedacht. Try Before You Buy! Speel de gratis pubquiz nu en test je kennis! Tijdens deze mini pubquiz krijg je een duidelijk beeld over hoe wij de pubquiz vragen stellen en maak je kennis met onze vaste rondes ‘’de gemene deler’’ en het ‘’Één-Tweetje’’. Ook is er een mini fotoronde aanwezig waarin 5 onderwerpen worden gevraagd.