Pubquiz thema

Pubquiz thema

Standaard pubquiz thema’s

Iedere pubquiz bestaat uit verschillende rondes. Vaak heeft iedere ronde een ander thema. Er zijn thema’s die vaak voorbij komen in pubquizzen. Over deze pubquiz thema’s is dan ook enorm veel informatie te vinden. Dit maakt het makkelijker om leuke vragen te bedenken voor jouw doelgroep. De thema’s die vaak voorbij komen in onze kant en klare pubquizzen zijn:

  • Aardrijkskunde
  • Geschiedenis
  • Sport
  • Trivia
  • Films en Televisie
  • Kunst en Literatuur
  • Wetenschap
  • Technologie
  • Eten en Drinken
Pubquiz thema

Thema quiz

Daarnaast kun je ook één thema gebruiken voor de hele pubquiz. Dit hangt vaak af van je doelgroep. Houden jij en je vrienden (of mede pubquizzers) enorm van muziek, dan zal de muziekquiz beter bij jou passen. Ben je van plan een pubquiz te organiseren voor de plaatselijke voetbalvereniging? Dan is een voetbalquiz meer wat voor jou. Deze themaquizzen hebben wij ook in ons assortiment:

In principe kun je voor elke gelegenheid een themaquiz maken. Denk bijvoorbeeld eens aan een Spaanse quiz waarbij alle rondes over het land Spanje gaan. Of voor de filmliefhebbers een quiz die in het teken staat van films en acteurs. De keuze is reuze. Het is vooral belangrijk dat jouw doelgroep het thema leuk en interessant vindt. Wil je een eigen thema quiz door Quizt laten maken. Vraag een maatwerk pubquiz aan of neem contact op met ons.

Bijzondere Thema’s Pubquiz

Quizt heeft ook in iedere quiz een paar thema’s toegevoegd die je niet in iedere pubquiz tegenkomt. Deze lichten we hieronder even voor je uit. Aan de hand hiervan proberen we je tips te geven, zodat je zelf een van deze rondes voor jouw pubquiz kan maken.

De Gemene Deler

Een van de populairste rondes van Quizt is de ronde ‘’De Gemene Deler’’. In deze ronde krijg je negen vragen gesteld. De tiende vraag is altijd ‘’Wat is de Gemene Deler?’’. Aan de hand van de eerste negen vragen moet je vraag tien zien te beantwoorden. Met gemene deler bedoelen we wat de eerste negen vragen en antwoorden met elkaar gemeen hebben. Deze ronde is altijd leuk om aan jouw eigen pubquiz toe te voegen. Dit zet mensen nog extra aan tot denken en overleggen, terwijl ze ondertussen de vragen van de ronde moeten beantwoorden. Wil je weten hoe je deze ronde het beste kunt maken? Wij geven je uitleg!

Meer over de gemene deler

Één-Tweetje

Een andere populaire ronde in onze pubquizzen is de ronde Één-Tweetje. Ook deze ronde is altijd terug te vinden in onze pubquizzen. In deze ronde tref je vijf onderwerpen aan. Over elk onderwerp worden dan vervolgens twee vragen gesteld. Deze ronde geeft je iets meer vrijheid om te wisselen tussen specifieke onderwerpen, omdat niet de hele ronde in het teken staat van een thema.
Quizt geeft je tips over hoe je deze ronde het best kunt vormgeven.

Meer over Één-Tweetje

Lijstjesronde

In een aantal pubquizzen van ons hebben we ook de lijstjesronde toegevoegd. Er zijn verschillende mogelijkheden in de lijstjesronde. Welke mogelijkheden zijn er allemaal? En hoe maak ik zelf een leuke lijstjesronde? We leggen het hier voor je uit!

Meer over lijstjesronde

Fotoronde / Plaatjesronde

Een fotoronde zit eigenlijk ook in iedere pubquiz. Maar ook de fotorondes kunnen op enorm veel manieren vormgegeven worden. Kies je hier voor een specifiek thema? Dit kunnen bijvoorbeeld bekende honden van TV zijn of misschien wel foto’s van bekende bruggen ter wereld. Daarnaast kun je ook voor een leuke trivia plaatjesronde kiezen. Hier heb je meer vrijheid en keuze in het bepalen welke foto’s je in de ronde stopt. Check hier een voorbeeld van onze plaatjesrondes.

Meer over fotoronde / plaatjesronde

Muziekronde

Last but ‘’zeker’’ not Least, de muziekronde! Deze ronde mag eigenlijk nooit ontbreken in jouw eigen gemaakte pubquiz. Er zijn veel pubquizzers die dit de leukste ronde van allemaal vinden! Zorg dus dat je deze in je pubquiz hebt. Ook hier kun je weer voor een thema kiezen, bijvoorbeeld alleen maar 80’s nummers, Golden Oldies of alleen maar nummers die in de top 2000 te vinden zijn. Daarnaast kun je ook een trivia muziekronde maken. Mix dan van alle soorten muziek wat door elkaar. De kans is dan groter dat er voor iedere pubquizzer een nummer tussen zit uit zijn favoriete genre.
Klik hier voor een voorbeeld van een muziekronde van Quizt.

Meer over muziekronde