Plaatjesronde / Fotoronde

Plaatjesronde / Fotoronde

Een plaatjesronde of fotoronde (in onze pubquizzen noemen we het de plaatjesronde) is altijd een zeer geliefde ronde tijdens de pubquiz. Dit komt omdat het, net als de muziekronde, een ander soort ronde is dan de gebruikelijke vragenrondes. Plaatjesrondes zijn er in vele soorten en maten. Wij maken altijd gebruik van twee soorten thema’s plaatjesrondes in onze pubquizzen. Dit is het thema ‘Trivia Plaatjesronde’ en de ‘Thema Plaatjesronde’. Daarnaast maken we ook regelmatig gebruik van plaatjes tijdens een quizvraag in onze algemene kennis rondes.
Hieronder een aantal voorbeelden en tips voor hoe jij je plaatjesronde vorm kan geven.

Trivia plaatjesronde

Tijdens onze trivia plaatjesronde vragen we allerlei soorten dingen. Dit kunnen acteurs, sporters, logo’s en films zijn. Hierin heb je vrije keuze en heb je in principe onbeperkte mogelijkheden tot het stellen van je quizvragen. Hieronder twee quizvragen van een trivia plaatjesronde. Weet jij de antwoorden?

Voorbeeldfoto 1: Bijnaam Vlag

voorbeeldvraag plaatjesronde pubquiz
Klik hier voor antwoord
Union Jack

Voorbeeldfoto 2: Naam schilderij

voorbeeld fotoronde pubquiz
Klik hier voor antwoord
Meisje met de parel (Johannes Vermeer)

Thema plaatjesronde

Voor een thema plaatjesronde is het handig dat je van te voren een thema bedacht hebt. Misschien is je doelgroep wel enorm fan van een bepaald persoon of van bepaalde dieren. Dan is het leuk om hier wat mee te doen. Stel jouw doelgroep houdt van films. Dan kun je tien afbeeldingen van films in de plaatjesronde weergeven. Hieronder vind je twee voorbeeld quizvragen van een plaatjesronde met het thema Fitness.

Voorbeeldfoto 1: Naam attribuut?

thema plaatjesronde pubquiz
Klik hier voor antwoord
Barbell

Voorbeeldfoto 2: Engelse benaming apparaat?

thema fotoronde pubquiz
Klik hier voor antwoord
Treadmill

Plaatjes gebruiken in je quizvraag

Ook is het altijd leuk om plaatjes en foto’s te gebruiken in je quizvragen tijdens de algemene kennis rondes. Dit geeft net weer een leuke twist aan jouw pubquiz. Hieronder een voorbeeld vraag die wij wel eens gesteld hebben in één van onze pubquizzen.

Voorbeeldvraag 1: In deze afbeelding zitten drie acteurs van bekende series verstopt. Welke 3 series zoeken we?

voorbeeld plaatjesrond in quizvraag
Klik hier voor antwoord
Suits, Dahmer en Peaky Blinders

Aan de hand van deze tips kun je zelf eenvoudig een plaatjesronde in elkaar zetten. Er gaat wel veel tijd in zitten om de juiste plaatjes bij elkaar te krijgen en dan moet je het ook nog in een mooi bestandje zetten. Geen tijd of zin om dat allemaal zelf te doen? Geen probleem. Quizt heeft natuurlijk ook in elke kant- en klare pubquiz een plaatjesronde zitten. Zie hieronder ons uitgebreide assortiment, download de quiz en speel direct!