Muziekronde

Muziekronde

Thema Muziek

Het thema muziek is een van de belangrijkste thema’s van de pubquiz en valt bij iedere pubquizzer wel in de smaak. Dit thema geeft altijd meer sfeer aan iedere pubquiz en daar maken wij dan ook gretig gebruik van.

In onze kant en klare quizzen hebben wij altijd een muziekronde zitten. Vaak gebruiken we het thema muziek ook bij onze pubquiz vragen in de algemene rondes. Ook hebben we muziekquizzen waarbij alles natuurlijk over muziek gaat. In deze ronde zitten vaak meer dan vier audiorondes verwerkt en komen de gekste vragen over bands en artiesten voorbij.
Net zoals het thema plaatjesronde heb je hier ook veel mogelijkheden om mee te spelen. En dat komt goed uit, want een pubquiz valt of staat vaak bij het thema muziek! Hieronder krijgen jullie een aantal tips over het maken van een ronde met het thema muziek.

Muziekronde trivia

In de muziekronde trivia kun je alle kanten op met je muziek. Belangrijk is dat je eerst kijkt naar je doelgroep. Is deze allemaal van dezelfde leeftijd? Dan kun je hierop inspelen. Om een muziekronde leuk voor iedereen te houden zorgen wij er altijd voor dat we een goede mix hebben met muzieknummers uit verschillende genres. Natuurlijk kun je niet ieder genre in 1 muziekronde stoppen, maar dat is ook helemaal niet erg. Zoek online naar nummers die vallen in het genre wat je wilt vragen en stel je eigen muziekronde samen.

Muziekronde thema

Is jouw doelgroep een beetje van dezelfde leeftijd, dan kun je ervoor kiezen om een muziekronde met een thema te maken. Stel de leeftijd van onze doelgroep is tussen de 18-20 jaar. Dan zullen wij er sneller voor kiezen om een muziekronde te maken met muziek van de huidige top 40. Is onze doelgroep 50+, dan kiezen we ervoor om een muziek ronde met het thema jaren 80 te maken.
Zo kun je op iedere doelgroep inspelen en ben je er bijna gegarandeerd van dat jouw muziekronde in de smaak valt!

Thema muziek bij quizvragen

Ook stellen we regelmatig muziekvragen tijdens onze pubquizzen op locatie. De vragen zullen dan anders zijn dan tijdens de muziekrondes, dus er wordt geen titel en artiest gevraagd. Soms spelen we een nummer af en dan stoppen we deze abrupt. De deelnemers moeten nu het volgende woord invullen waar het nummer is gestopt. Soms spelen we een nummer af, bijvoorbeeld ‘Macarena’ en dan vragen we hoe vaak het woord ‘Macarena’ in het nummer voor komt. En een andere keer laten we twee muzieknummers door elkaar heen afspelen en moeten de deelnemers raden welke twee nummers het zijn. Ook hier heb je weer veel mogelijkheden in. Probeer hier lekker mee te variëren en je zult zien dat jouw muziekronde of muziekquiz een succes wordt.

Muziekquizzen

Zoals hierboven al genoemd heeft Quizt ook quizzen volledig voorzien van een muziekthema in het assortiment. Deze staan boordevol audiorondes, plaatjesrondes en muziekvragen. Geen tijd of zin om zelf een muziekronde of muziekquiz te maken. Koop hier onze muziekquizzen en speel deze direct!